Bitcoin ATM σύντομα;

Κάθε αρχή και δύσκολη! Η απόκτηση bitcoins μοιάζει πολυσύνθετη, κυρίως στους λιγότερο μυημένους. Άνοιξε λογαριασμό σε ένα ανταλλακτήριο, στείλε χρήματα μέσω SEPA ή άλλης τραπεζικής εντολής, περίμενε δύο ημέρες μέχρι να φτάσουν τα χρήματα και μετά μπορείς ν’ αγοράσεις κάποια bitcoins. Πολύ κακό για το τίποτα θα πει κανείς, κι ακόμα κι αν πρόκειται να διαφωνήσω πολύ έντονα για το δεύτερο, στο πρώτο θα συμφωνήσω.

bitcoin.atm_610x374Τα πράγματα όμως δείχνουν ότι βαίνουν προς απλοποίηση, με την ιδέα ενός Bitcoin ATM, το οποίο όμως θα λειτουργεί αντίστροφα από τα γνωστά μας ATM. Ο δημιουργός του μηχανήματος, Zach Harvey 33 ετών (αριστερά), εξηγεί πως το μηχάνημα θα δέχεται χαρτονομίσματα -δολάρια προς το παρόν- τα οποία θα μετατρέπει άμεσα σε bitcoins που θα πιστώνει στη διεύθυνση bitcoin του χρήστη. Η όλη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα και το μόνο που θα χρειαστεί από τον ίδιο τον χρήστη του ΑΤΜ είναι να εισάγει το χαρτονόμισμα και να «δείξει» στην ειδική κάμερά του μηχανήματος τον κωδικό QR που θα αντιπροσωπεύει τη Bitcoin διεύθυνσή του. Σε δευτερόλεπτα θα έχει πραγματοποιηθεί η συναλλαγή και τα Bitcoins θα οδεύουν προς το πορτοφόλι του χρήστη.

BitCoinATMΤο συγκεκριμένο μηχάνημα, αν προωθηθεί και υιοθετηθεί και σε άλλες χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι βέβαιο πως θ` αυξήσει κατακόρυφα τη διάδοση του Bitcoin, αφού προς το παρόν, αρκετοί χρήστες αποθαρρύνονται από την πολύπλοκη διαδικασία προμήθειας του εικονικού μέσου συναλλαγής. Επιπλέον, η χρέωση της υπηρεσίας που ανέρχεται στο 1% της συναλλαγής, κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το κόστος του κάθε ΑΤΜ, τη συντήρησή του αλλά και την απαραίτητα συχνή συλλογή των χαρτονομισμάτων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα περισσότερα ανταλλακτήρια, χρεώνουν από 0,5% έως 1% επί της συναλλαγής.  Παρά το ότι τα ΑΤΜ θα τοποθετούνται σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κι άλλους κλειστούς χώρους, σημαντικό παραμένει το «πρόβλημα» της φυσικής ασφάλειάς του, καθώς δεν αποκλείονται οι περιπτώσεις απόπειρας κλοπής των χαρτονομισμάτων που θα διαθέτει.

Από την πλευρά μας, να ευχηθούμε «Με το καλό και στην Ελλάδα σύντομα!» 🙂

Αναφορά στο CNET.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: Bitcoin ATM στην Κύπρο;! » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin