Μικρής έκτασης πρόβλημα από Fork της αλυσίδας των Block

warning-sign12Πριν από μερικές ώρες, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του δικτύου Bitcoin. Πιο συγκεκριμένα, οι clients έκδοσης 0.7 και νεότεροι, δεν δέχονται πολύ μεγάλα blocks με αποτέλεσμα να τ’ απορρίπτουν. Αυτό έχει δημιουργήσει διχοτόμηση της αλυσίδας, με τους νέους clients να εγκρίνουν μεγάλα blocks που απορρίπτουν οι παλιοί.

Τί πρέπει να γίνει;

  • Αν είσαι απλός χρήστης, περίμενε. Απόφυγε να κάνεις συναλλαγές μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα σε μερικές ώρες. Αν πρέπει να κάνεις άμεσα συναλλαγή, τότε περίμενε 30+ επιβεβαιώσεις της συναλλαγής για να είσαι σίγουρος. Σε κάθε περίπτωση τα νομίσματά σου είναι ασφαλή.
  • Αν είσαι Solo Miner (όχι σε Pool) τότε φρόντισε να χρησιμοποιείς έκδοση 0.7 του Client ή νεότερη για το Mining.
  • Αν είσαι Pool Operator γύρισε πίσω στην έκδοση 0.7
  • Αν είσαι έμπορος, σταμάτα προσωρινά την επεξεργασία συναλλαγών. Σε μερικές ώρες θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.
  • Μην πανικοβάλλεσαι.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην κοινότητα του Bitcointalk αλλά και στο αναλυτικό άρθρο του Bitcoin Magazine.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/