Overstock: Αποστολές προϊόντων και σε Ελλάδα

Λογότυπο OverstockΑν δεν το γνωρίζετε, το Overstock αποτελεί ένα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα, στο οποίο μπορείτε να βρείτε μεταξύ των 1.300.000 προϊόντων μεγάλη ποικιλία από είδη σπιτιού, έπιπλα, ανδρικά και γυναικεία ρούχα, αξεσουάρ, προϊόντα υγείας κι ομορφιάς και πολλά άλλα. Το Overstock ξεκίνησε το 1999, έχει έδρα στο Salt Lake City, UT κι απασχολεί 1492 εργαζόμενους. Πρόκειται για μια εταιρία μεσαίας κεφαλαιοποίησης της τάξης των 413 εκατομμυρίων δολαρίων, που εντός του έτους 2013 είχε έσοδα περί το 1δις 300 χιλιάδες δολάρια.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην ιστοσελίδα, μας καλωσόρισε το παρακάτω μήνυμα, το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα:

Overstock αποστολή και σε Ελλάδα

… Χαρήκαμε όμως ακόμα περισσότερο με τη συνέχεια…

Η απόφαση

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι επικεφαλείς του Overstock έλαβαν την απόφαση να συνεργαστούν με την εταιρία επεξεργασίας πληρωμών Coinbase και να συμπεριλάβουν και το Bitcoin στη λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές πληρωμών. Με την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, η μετοχή του παρουσίασε άνοδο μέσα στη μέρα κατά 4%

Το ορόσημο

Σε καλό φαίνεται να βγαίνει η απόφαση του Overstock να ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin. Από τον Ιανουάριο του 2014 που ξεκίνησε, μέχρι και το Μάρτιο οι αγορές σε Bitcoin ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια! Το πολυκατάστημα υπολογίζει πως το 60% των 43 χιλιάδων πελατών που επέλεξαν το Bitcoin ως το νόμισμα πληρωμής, είναι νέοι πελάτες. Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 25 χιλιάδες νέους πελάτες μέσα σε ένα τρίμηνο! O επικεφαλής και CEO Patrick M. Byrne, δήλωσε σχετικά:

«Δεν περιμέναμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο τόσο γρήγορα. Οι Bitcoin πελάτες είναι καλοί πελάτες και χαιρόμαστε να τους προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία.»

Με την έναρξη αποδοχής Bitcoin, υπήρχε κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων, η οποία στην πορεία προσαρμόστηκε σε πωλήσεις της τάξης των 30-40.οοο δολαρίων ημερησίως και αυξάνεται σταδιακά. Ο κ. Byrne φαίνεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το πως το Bitcoin μπορεί να αποτρέψει την απάτη:

«Με χρήση πιστωτική κάρτας μπορεί κάποιος να ψωνίσει μια τηλεόραση, να περιμένει μέχρι να την παραλάβει και στη συνέχεια να τηλεφωνήσει στη Visa για να αμφισβητήσει τη συναλλαγή. Ενώ κάνουμε πολύ καλή δουλειά στην αποτροπή αυτών των φαινομένων, με το Bitcoin κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.»

Overstock ως παράδειγμα προς μίμηση

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αύξηση πωλήσεων και τζίρου των εταιριών που συμπεριλαμβάνουν το Bitcoin στα μέσα πληρωμής. Το Bitcoin εκτός από αύξηση πωλήσεων μπορεί να φέρει και δωρεάν διαφήμιση για την επιχείρηση που θα το υιοθετήσει. Αυτό αποτελεί γεγονός ακόμα και στη χώρα μας. Έλληνες επαγγελματίες που ξεκίνησαν να δέχονται Bitcoin και προχώρησαν σε δωρεάν ανάρτηση στον Ελληνικό Bitcoin Κατάλογο, μας ενημέρωσαν ότι επικοινώνησαν μαζί τους εκπρόσωποι των ΜΜΕ ή/και απέκτησαν νέους πελάτες για αυτή τους ακριβώς την απόφαση. Το Overstock λοιπόν, αποτελεί ένα ακόμα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι το Bitcoin μπορεί να βοηθήσει και τους επαγγελματίες.

Bitcoin και Ελληνική αγορά

Δεχόμαστε πολύ συχνά την ερώτηση: «Και τί μπορεί να αγοράσει κανείς στην Ελλάδα με Bitcoin;»Από τη στιγμή που ο κάτοικος Ελλάδας και πελάτης του Overstock, μπορεί να πληρώσει με Bitcoin για να προμηθευτεί προϊόντα από μια τόσο μεγάλη γκάμα, γίνεται σαφές ότι ο κύκλος αρχίζει σιγά-σιγά να κλείνει.

Ποιός θα είναι ο επόμενος μεγάλος ή και μικρός, που θα υιοθετήσει το Bitcoin,  θα δεχθεί δωρεάν διαφήμιση για αυτή του την ενέργεια και θα αυξήσει τον τζίρο του; Μήπως εσείς;

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/