Ποιοι μιλάνε για το Bitcoin;

pressΑρκετές οι πρόσφατες αναφορές του Bitcoin στον ηλεκτρονικό τύπο. Από αυτές ξεχωρίζουμε τις:

Ο Timothy B. Lee του Forbes, αναλύει τη λανθασμένη του εκτίμηση πριν από δύο χρόνια περίπου, που πίστευε ότι το Bitcoin ήταν μια φούσκα. Όπως αναφέρει, με την τιμή ενός bitcoin να έχει σκαρφαλώσει στα 27 ευρώ με ανοδική πορεία, παρά την κατακόρυφη πτώση του 2011, οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν έντονα σε αυτό. Κι αυτό είναι το βασικότερο που χρειάζεται μια αξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - MineThings Free Browser Game

Ο Curt Hopkins από DailyDot  παρουσιάζει τη στρατηγική του BitcoinStore, ο απώτερος σκοπός της οποίας είναι να «πείσει» τα Amazon και NewEgg να ξεκινήσουν να δέχονται bitcoins. Αυτό σκοπεύει να το καταφέρει με τις εξαιρετικά δελεαστικές τιμές, οι οποίες αναμένεται να είναι από 10-20% χαμηλότερες, σε σχέση με τα άλλα δύο. Κάτι που είναι δυνατόν γιατί αφενός το Bitcoin δεν έχει τις χρεώσεις συναλλαγών των πιστωτικών καρτών ούτε και τα φαινόμενα chargeback κι αφετέρου δεν σκοπεύουν να διαθέτουν τα προϊόντα με κέρδος.

Τέλος, ο Amar Toor του The Verge αλλά και το BBC, TheNextWeb και CNET, κάνουν αναφορά στην μέγιστη τιμή που έχει φτάσει το Bitcoin από τη γέννησή του, σε σχέση με το δολάριο, την οποία αποδίδουν και στο γεγονός ότι το νόμισμα δεν είχε κανένα πρόβλημα ασφάλειας μέχρι στιγμής.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες: