Ποιοι μιλάνε για το Bitcoin;

pressΑρκετές οι πρόσφατες αναφορές του Bitcoin στον ηλεκτρονικό τύπο. Από αυτές ξεχωρίζουμε τις:

Ο Timothy B. Lee του Forbes, αναλύει τη λανθασμένη του εκτίμηση πριν από δύο χρόνια περίπου, που πίστευε ότι το Bitcoin ήταν μια φούσκα. Όπως αναφέρει, με την τιμή ενός bitcoin να έχει σκαρφαλώσει στα 27 ευρώ με ανοδική πορεία, παρά την κατακόρυφη πτώση του 2011, οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν έντονα σε αυτό. Κι αυτό είναι το βασικότερο που χρειάζεται μια αξία.

Ο Curt Hopkins από DailyDot  παρουσιάζει τη στρατηγική του BitcoinStore, ο απώτερος σκοπός της οποίας είναι να «πείσει» τα Amazon και NewEgg να ξεκινήσουν να δέχονται bitcoins. Αυτό σκοπεύει να το καταφέρει με τις εξαιρετικά δελεαστικές τιμές, οι οποίες αναμένεται να είναι από 10-20% χαμηλότερες, σε σχέση με τα άλλα δύο. Κάτι που είναι δυνατόν γιατί αφενός το Bitcoin δεν έχει τις χρεώσεις συναλλαγών των πιστωτικών καρτών ούτε και τα φαινόμενα chargeback κι αφετέρου δεν σκοπεύουν να διαθέτουν τα προϊόντα με κέρδος.

Τέλος, ο Amar Toor του The Verge αλλά και το BBC, TheNextWeb και CNET, κάνουν αναφορά στην μέγιστη τιμή που έχει φτάσει το Bitcoin από τη γέννησή του, σε σχέση με το δολάριο, την οποία αποδίδουν και στο γεγονός ότι το νόμισμα δεν είχε κανένα πρόβλημα ασφάλειας μέχρι στιγμής.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/