Κύπρος: Παρακράτηση φόρου επί των καταθέσεων – Ανάγκη για Bitcoin

Κούρεμα της τάξης του 6,75% υπό τη μορφή φόρου, για καταθέσεις μικρότερες των 100 χιλιάδων και 10% για μεγαλύτερες, θα υποστούν οι κάτοικοι της Κύπρου, στα πλαίσια της «διάσωσης» με τους όρους της συμφωνίας του Μνημονίου. Ακόμα κι αν οι πολίτες αποσύρουν τα χρήματά τους, το ποσό του κουρέματος έχει «κλειδώσει» και δεν θα μπορέσουν να το αποσύρουν από την τράπεζα, κάτι που δηλώνει πως η τράπεζες ενεργούν σε αρμονική συνεργασία με το υπουργείο. Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα μέσα στο τριήμερο.

Η επικαιρότητα μας δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους λόγους για τους οποίους δε θα πρέπει πλέον να εμπιστευόμαστε το παρόν χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ένα σύστημα που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την προστασία των καταθέσεων, ακυρώνει πλέον στην πράξη από μόνο του αυτόν τον σκοπό. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε να στρεφόμαστε σε άλλα μέσα αποταμίευσης της αξίας των χρημάτων μας. CyprusBitcoinΤο Bitcoin παρέχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη δυνατότητα. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρέχει και υψηλά επιτόκια, αφού η ισοτιμία του σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα, αυξάνεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες. Κατά συνέπεια, αν μετατρέψει κάποιος 100 ευρώ σε bitcoins σήμερα, σε ένα μήνα θα έχει περισσότερα ευρώ. Ειδικά όταν η χρήση του Bitcoin εξαπλωθεί παντού, δεν θα υπάρχει πλέον λόγος να μετατρέπουμε από ευρώ σε bitcoins κι αντίστροφα. Αναγκαία λοιπόν η μετατροπή αποθεματικών σε bitcoins, όπως καταλήγει και το σχετικό άρθρο του Economic Policy Journal.

Αναφορές: News247, Το Βήμα

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

Ένα σχόλιο

  1. Pingback: Γεγονότα στην Κύπρο – Ισοτιμία Bitcoin » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin