Έκρηξη ενδιαφέροντος για το Bitcoin στην Ελλάδα

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια μεγάλη άνοδο του ενδιαφέροντος των Ελλήνων για το Bitcoin. Για να δώσουμε μια πιο σαφή εικόνα, αριθμητικά οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του BitcoinX.gr σχεδόν τετραπλασιάστηκαν μέσα στις 2 τελευταίες ημέρες. Αντίστοιχη αύξηση παρατηρούμε και στα μηνύματα επικοινωνίας που λαμβάνουμε από ενδιαφερόμενους σε όλους τους τομείς, καθώς και των εγγραφών στο Δωρεάν ενημερωτικό μας δελτίο.

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία τη χρονική στιγμή, καθώς συμπίπτει με τα μέτρα ελέγχου κεφαλαίων που εφαρμόστηκαν πρόσφατα και τα οποία περιορίζουν δραστικά τις αναλήψεις μετρητών στα 60ευρώ ημερησίως, καθώς και την Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου 2015 που εφαρμόστηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 65/28.06.2015. Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί καθώς και ο φόβος για απώλεια χρημάτων από ενδεχόμενο «κούρεμα» καταθέσεων, πιστεύουμε πως οδηγούν τους πολίτες στη λογική κι αναμενόμενη αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων «αποθήκευσης» κι εξασφάλισης των χρημάτων τους.

Στο Bitcoin δε μπορούν να εφαρμοστούν αυτοί οι περιορισμοί. Ούτε βλέπουμε κάποιο τρόπο για να «κουρευτούν» τα ποσά Bitcoin που έχει ο καθένας στη διάθεσή του. Παράλληλα το Bitcoin θωρακίζει την αξία των χρημάτων μας κι από μια ενδεχόμενη αλλαγή εθνικού νομίσματος, αφού είναι σαν να διαθέτουμε κατάθεση σε ξένο νόμισμα. Αυτά τα ισχυρά του στοιχεία, ωθούν καθημερινά όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στην αναζήτηση πληροφοριών για το Bitcoin με απώτερο σκοπό την απόκτηση ή/και χρήση του στις συναλλαγές τους.

Λόγω των παραπάνω, κρίνουμε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην άντληση πληροφοριών σχετικά με το Bitcoin αλλά και στη διενέργεια κινήσεων για απόκτηση ή χρήση του, αφού δε θεωρούμε καθόλου απίθανο να πέσουν κάποιοι θύματα εξαπάτησης από τυχοδιώκτες που θα τους πουλούσαν ή θα τους φύλαγαν τα bitcoins τους, ή ακόμα και απώλεια των bitcoins από λάθος χειρισμό των ιδίων. Μεγάλη προσοχή επίσης στις ιστοσελίδες τύπου «εξασφαλίστε τα χρήματά σας», «get rich fast» αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις γνωστών ελληνικών ιστοσελίδων και portal γενικής πληροφόρησης που σε ορισμένες περιπτώσεις παρέχουν ελλιπείς πληροφορίες για το Bitcoin ενώ σε άλλες εντελώς εσφαλμένες! Το BitcoinX.gr παραμένει η εγκυρότερη πηγή ενημέρωσης.

Για την αποφυγή κακοτοπιών, προτείνουμε εκτός από ψυχραιμία κι αναλυτική σκέψη τα παρακάτω:

  • Μελέτη των κειμένων που έχουμε αναρτήσει στο BitcoinX.gr σε όλη τη διάρκεια των 3 ετών λειτουργίας του, για το τι είναι και πως λειτουργεί το Bitcoin
  • Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους τρόπους ασφάλισης των bitcoins που έχουμε στην κατοχή μας
  • Να μην προχωρήσετε σε μεγάλες αγοράς αν δεν έχετε εξοικειωθεί με τα παραπάνω
  • Να φροντίζετε ο υπολογιστής ή συσκευής σας που περιέχουν bitcoins να είναι απαλλαγμένες από κακόβουλο λογισμικό

 

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/