Απογείωση του Bitcoin!

Αν κι ένα κείμενο με αυτόν τον τίτλο, θα μπορούσε να αφορά την τιμή του Bitcoin, η οποία έχει βάλει πλώρη για τα 5000€, λέω σήμερα ν’ αναφερθώ στην κυριολεκτική απογείωση του Bitcoin!

Διαβάζοντας κάποιος πως λειτουργεί το Bitcoin, καταλαβαίνει αμέσως πως είναι απαραίτητη η ύπαρξη σύνδεσης με το Internet. Ε λοιπόν όχι πια! Μπορεί πλέον να διατηρεί κάποιος έναν πλήρη κόμβο Bitcoin, χωρίς να έχει σύνδεση στο Internet

Η εταιρεία Blockstream απογειώνει το Bitcoin και το στέλνει κυριολεκτικά σε τροχιά γύρω από τη γη. Το εγχείρημα ονομάζεται Blockstream Satellite και η λειτουργία του είναι να χρησιμοποιεί δορυφόρους για να «στέλνει» το Bitcoin οπουδήποτε στον πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο, λύνεται και το τελευταίο «πρόβλημα» στη χρήση του Bitcoin, η εξάρτηση δηλαδή του δικτύου του Bitcoin από την ύπαρξη σύνδεσης στο Internet.

Το εγχείρημα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο Beta, στο οποίο θα παρέχεται κάλυψη στις ηπείρους Αφρική, Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Βόρεια Αμερική. Σε δεύτερη φάση θα καλυφθεί και ο υπόλοιπος πλανήτης.

Blockstream Satellite Coverage

Για τη σύνδεση θα χρειαστεί ένα δορυφορικό πιάτο, το οποίο θα συνδεθεί μέσω USB στον υπολογιστή. Μάλιστα, μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ένα ήδη υπάρχον πιάτο δορυφορικής τηλεόρασης. Όσον αφορά το λογισμικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα (Open Source).

Παρόλα αυτά, δεν έχει γίνει πλήρως ανεξάρτητο από το Internet αφού για τη διενέργεια συναλλαγών στο δίκτυο του Bitcoin, παραμένει απαραίτητη η σύνδεση στο Internet. Αυτό μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί προς το παρόν με δορυφορική σύνδεση στο Internet. Οι δορυφορικές συνδέσεις στο Internet έχουν συνήθως περιορισμό στον όγκο των διακινούμενων δεδομένων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί μια τυπική συναλλαγή στο δίκτυο του Bitcoin είναι μόλις μερικά Bytes.

Γιατί το καλό χρήμα πάει παντού!

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/