Προπληρωμένες κάρτες Bitcoin

Στη χώρα μας, ο περισσότερες κόσμος έχει πλέον εξοικειωθεί με τις πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Μπορούμε να πληρώσουμε σχεδόν παντού με μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα VISA ή MasterCard. Δεν θα ήταν τέλεια να μπορούσαμε να πληρώσουμε και με Bitcoin παντού; Κι όμως ΓΙΝΕΤΑΙ! Διαβάστε το πως, στο BitcoinX.gr και βρείτε πως μπορείτε να έχετε έως και 25% έκπτωση.

Κατά το χρόνο σύνταξης του άρθρου κι απ’ όσο γνωρίζουμε υπάρχουν διάφορες εταιρείες που παρέχουν προπληρωμένες κάρτες, οι οποίες «φορτίζουν» με Bitcoin. Παρακάτω όμως θ’ αναφερθούμε σε όσες έχουμε δοκιμάσει και λειτουργούν υποδειγματικά.

e-coin > WirexApp.com

Η e-coin, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής ονόματος σε WirexApp.com, προσφέρει προπληρωμένες κάρτες Bitcoin σε Ευρώ, Δολάρια και Λίρες Αγγλίας. Οι κάρτες μπορούν να είναι πλαστικές ή άυλες (Virtual). Οι πλαστικές προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού. Και σε φυσικά καταστήματα και σε ηλεκτρονικά. Οι άυλες προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο Online.

Για να «φορτίσετε» την κάρτα σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στείλε Bitcoin στη διεύθυνση Bitcoin που είναι συνδεδεμένη με την κάρτα σας. Τη στιγμή που θελήσετε να πραγματοποιήσετε μια αγορά, γίνει αυτόματα έλεγχος αν το ποσό των bitcoins που έχετε καλύπτει το ποσό της αγοράς. Στη συνέχεια αφαιρείται αυτόματα από την κάρτα σας το ποσό της αγοράς κι ολοκληρώνεται η συναλλαγή. Το υπόλοιπο των bitcoins παραμένουν στον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα σας.

Προπληρωμένες κάρτες - Wirex Card - BitcoinX.grΜήπως προτιμάτε να «φορτίσετε» την κάρτα σας με κάποιο άλλο νόμισμα εκτός από Bitcoin; Κι αυτό γίνεται σε συνεργασία με το ShapeShift! Προς το παρόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω νομίσματα για να «φορτίσετε» την προπληρωμένη κάρτα σας: BitCrystals, Blackcoin, Bitshares, Dash, Digibyte, DigixDao, Dogecoin, Emercoin, Ether, Ehter Classic, LBRY Credits, Litecoin, Maidsafe, Monacoin, Omni, Nubits, Namecoin, Novacoin, Nxt, Peercoin, Augur, Reddcoin, Shadowcash, Siacoin, StorjX, Startcoin, Steem, SingularDTV, Tether, Voxels, Vericoin, Vertcoin, Counterparty, Monero, Ripple, Zcash. Μελλοντικά θα μπορείτε να «φορτίσετε» την προπληρωμένη κάρτα σας και με όσα άλλα νομίσματα θα υποστηριχθούν από το ShapeShift.

Αν δεν σας φτάνει μόνο μία κάρτα, μπορείτε να έχετε μέχρι και 6 κάρτες! Από μία πλαστική κι από μία άυλη για κάθε νόμισμα (Ευρώ, Δολάριο, Λίρα Αγγλίας).

Ένα πολύ θετικό είναι πως ανά πάσα στιγμή μπορείτε να στείλετε αλλού τα bitcoins που έχετε στον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα σας. Έτσι μπορείτε να έχετε απόλυτο έλεγχο με το μικρότερο ρίσκο. Κι όλα αυτά μέσω μιας απλής κι εύχρηστης εφαρμογής για Android και iOS και φυσικά μέσω της ιστοσελίδας.

Το καλύτερο όμως το αφήσαμε για το τέλος…. Είστε μπροστά σε κάποιο ΑΤΜ αλλά δε μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών γιατί έχετε υπερβεί το όριο που τέθηκε με τα Capital Controls; Κανένα πρόβλημα! Βάλτε την προπληρωμένη κάρτα στο ΑΤΜ, πληκτρολογήστε το PIN και κάντε ανάληψη μέχρι και 2000€ την ημέρα! Αρκεί φυσικά να έχετε το αντίστοιχο ποσό bitcoins στην κάρτα και να έχετε ταυτοποιηθεί 😉

Αν θέλετε όλα τα παραπάνω αλλά κι επιπλέον έκπτωση 25% σε όλες τις πλαστικές προπληρωμένες κάρτες, τότε χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο για την εγγραφή σας κι αποκτήστε αυτές που θέλετε.

Οι πλαστικές προπληρωμένες κάρτες κοστίζουν 17 δολάρια για αποστολή με απλό ταχυδρομείο, ενώ οι άυλες κοστίζουν μόλις 3 δολάρια. Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο στην επίσημη ιστοσελίδα της e-coin.

Θετικά:

  • Εύχρηστη εφαρμογή Android & iOS για παρακολούθηση του πορτοφολιού κι άμεση φόρτιση της κάρτας
  • Δυνατότητα απόκτησης καρτών για κάθε νόμισμα USD, EUR, GBP

Αρνητικά:

  • Η ισοτιμία Bitcoin που χρησιμοποιείται είναι άγνωστη και πολλές φορές διαφέρει πολύ σε σχέση με την τρέχουσα ισοτιμία. Η Wirex δεν ανακοινώνει τον τρόπο υπολογισμού της ισοτιμίας. (Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να έχει διορθωθεί. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε στενά τη πορεία – Δεκέμβριος 2017)

UQUID

Οι προπληρωμένες κάρτες της UQUID είναι έκδοσης VISA στα νομίσματα Ευρώ, Δολάρια και Λίρες Αγγλίας. Οι κάρτες μπορούν να είναι πλαστικές ή άυλες (Virtual). Οι πλαστικές προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού. Και σε φυσικά καταστήματα και σε ηλεκτρονικά. Οι άυλες προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο Online.

UQUID Visa Card

Η φόρτιση της κάρτας γίνεται μόνο μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, παρά το ότι παρέχεται εφαρμογή για Android και iOS. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της κάρτας. Για τη φόρτιση της κάρτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά εναλλακτικά κρυπτονομίσματα όπως DASH, Zcash, Ethereum, NXT, Litecoin και πολλά άλλα. Υποστηρίζεται επίσης φόρτιση μέσω Τραπεζικού Λογαριασμού, Cashu και Paysafe.

Μπορεί να γίνει χρήση και για ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ με όριο τα 2000 ευρώ ημερησίως για ταυτοποιημένους χρήστες.

Οι πλαστικές κάρτες κοστίζουν 14,99 ευρώ, ενώ οι άυλες μόλις 1 Ευρώ. Για να παραγγείλετε κάποια κάρτα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UQUID.

Θετικά:

  • Χρησιμοποιεί την τρέχουσα ισοτιμία του Bitstamp για πλήρη διαφάνεια.
  • Η εφαρμογή υποστηρίζει τη μεταφορά ποσών σε άλλους χρήστες

Αρνητικά:

  • Η εφαρμογή δεν υποστηρίζει την άμεση φόρτιση της κάρτας.
  • Η επικοινωνία (στα Αγγλικά) είναι δύσκολη καθώς η ομάδα υποστήριξης δε μιλάει καλά την Αγγλική γλώσσα.

Τελευταία ενημέρωση σελίδας: Δεκέμβριος 2017

Μοιραστείτε το!