Ενεργοποίηση SegWit στο Litecoin

Ενώ το Bitcoin αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα κλιμάκωσης και χρειάζεται απεγνωσμένα μια λύση, αυτή η λύση που δεν έχει έρθει ακόμα στο Bitcoin έφτασε στο Litecoin!

Litecoin SegWit

Στο δίκτυο του Litecoin ενεργοποιήθηκε η προτεινόμενη λύση Segregated Witness (ή SegWit εν συντομία), κατά την οποία δεν αυξάνεται το μέγεθος των Block αλλά η τρόπος αποθήκευσης των ψηφιακών υπογραφών, ώστε να προκύπτει σημαντική εξοικονόμηση χώρου σε κάθε Block.

Με αυτή την ενέργεια, το Litecoin μπορεί να διαχειριστεί προς το παρόν περισσότερες συναλλαγές από ό,τι το δίκτυο του Bitcoin και μάλιστα με πολύ χαμηλότερες χρεώσεις. Φαίνεται λοιπόν να επιβεβαιώνει τον τίτλο του «Silver to Bitcoin’s Gold», δηλαδή Ασημένιο στο χρυσό του Bitcoin.

Αντίκτυπος στο Bitcoin

Η ενεργοποίηση του SegWit στο Litecoin είναι ταυτόχρονα και καλά αλλά και άσχημα μαντάτα για το Bitcoin.

Η ενεργοποίηση του SegWit στο Litecoin μπορεί να αποτελέσει μια «αναίμακτη» για το Bitcoin δοκιμή της νέας λειτουργίας. Αν παρουσιαστούν προβλήματα με τη νέα λειτουργία στο Litecoin, τότε το Bitcoin θα γνωρίζει όλες τις «κακοτοπιές» που θα πρέπει ν’ αποφύγει, αν ποτέ ενεργοποιήσει την ίδια λειτουργία. Αν όλα πάνε καλά με το SegWit στο Litecoin, τότε θα έχει ολοκληρωθεί το dry run και θα ξέρει το Bitcoin ακριβώς που βαδίζει.

Στον αντίλογο, η ενεργοποίηση του SegWit στο Litecoin ίσως σηματοδοτήσει μια μετάβαση. Το Bitcoin, έχοντας χάσει ήδη ένα βασικό πλεονέκτημά του, τη διενέργεια συναλλαγών με χαμηλές αμοιβές, ανοίγει το δρόμο σε άλλα κρυπτονομίσματα. Μαγαζιά κι έμποροι που θα θέλουν να λαμβάνουν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, αποθαρρύνονται από τις υψηλές αμοιβές του Bitcoin και θα στραφούν αλλού. Ειδικότερα οι γνώστες, θα στραφούν σε κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα, που να είναι σχετικά σταθερό στην αξία του και δε θα διαφαίνεται ότι θ’ αντιμετωπίσει σχετικά σύντομα παρόμοιο πρόβλημα κλιμάκωσης, όπως το Bitcoin.

Δεν αποκλείεται επίσης να χρησιμοποιηθεί το Litecoin ως «μεταβατικό στάδιο» για κάποιον που θα θελήσει να επενδύσει και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Να αγοράσει δηλαδή Litecoins με σκοπό να τα μετατρέψει όλα ή κάποια σε κάποιο άλλο εναλλακτικό νόμισμα, μέσω υπηρεσιών τύπου ShapeShift. Και σε αυτή την περίπτωση το Bitcoin βγαίνει χαμένο.

Επιπτώσεις στην τιμή του Litecoin

Ενώ θα περιμέναμε άνοδο της τιμής του Litecoin, ως συνέπεια της επιτυχημένης ενεργοποίησης του SegWit, επί του παρόντος συμβαίνει το αντίθετο. Ανάλογα τη στρατηγική του κάθε επενδυτή και το αν διαθέτει κάποια, αυτό μπορεί να ερμηνεύεται είτε ως «ευκαιρία ν’ αγοράσω» είτε ως «τρέχω να πουλήσω». Η δική μου άποψη είναι πως αν δεν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα λόγω της ενεργοποίησης του SegWit, το Litecoin έχει μόνο να κερδίσει από αυτή την ενέργεια.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/