Ολοκλήρωση μετάβασης σε νέο Server

Με την επιβολή των μέτρων περιορισμού κίνησης κεφαλαίων, παρατηρήσαμε μια μεγάλη και ξαφνική αύξηση των επισκέψεων στο BitcoinX.gr, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσε ακόμα και το 400%! Μας χαροποίησε ιδιαίτερα που έστω και υπό αυτές τις συνθήκες ξεκίνησε η αφύπνιση και ο κόσμος άρχισε να αναγνωρίζει τις αξίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Bitcoin, στα οποία έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Ταυτόχρονα όμως μας προβλημάτισε κιόλας, γιατί έπρεπε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες αναβάθμισης της υποδομής του BitcoinX.gr που είχαμε κατά νου, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την αυξημένη αυτή κίνηση.

Με βασικό στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου που η ιστοσελίδα μας θα βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω της αναβάθμισης, καταστρώσαμε λεπτομερές σχέδιο για το τι πρέπει να γίνει, το οποίο κι εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία. Το BitcoinX.gr μεταφέρθηκε σε νέο εξυπηρετητή (server) της Prometeus, μιας εταιρείας με δεκαοκταετή λαμπρή παρουσία στο χώρο, η οποία διακρίνεται για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της. Το BitcoinX.gr είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στην κατακόρυφη αύξηση της κίνησης, αλλά έχει κι ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες, τις οποίες θα εκμεταλλευτούμε εν καιρώ. Τα οφέλη είναι πλέον ορατά με πρώτο και καλύτερο τον αισθητά μικρότερο χρόνο φόρτωσης των σελίδων μας.

Λόγω τεχνικών θεμάτων που δυστυχώς προέκυψαν κατά τη μεταφορά, ο Κατάλογος των Ελληνικών Επιχειρήσεων που δέχονται πληρωμές σε Bitcoin, θα παραμείνει για κάποιο -ελπίζουμε σύντομο- χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας.

Η ομάδα του BitcoinX.gr, παραμένει πιστή για τρίτο έτος στην πάγια τακτική της κι ανέλαβε πλήρως το κόστος μετάβασης και χρήσης της νέας αναβαθμισμένης υποδομής. Σκοπός της παραμένει η ενημέρωση του ελληνικού κοινού για το Bitcoin και τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από αυτό. Ένας σκοπός που επιτυγχάνεται μέσω της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, της παροχής ποιοτικού περιεχομένου, της διοργάνωσης διαφόρων event κι όλα αυτά μέσω αυτο-χρηματοδότησης. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Οι δράσεις μας. Αν θεωρείτε ότι μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά κι αξίες, βοηθήσετε αυτή την προσπάθεια.

Καταλήγοντας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας ενημερώσετε άμεσα, αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, ή παρατηρήσετε οποιαδήποτε δυσλειτουργία κατά την περιήγησή σας στο BitcoinX.gr, αλλά και να σας ευχαριστήσουμε που με την προτίμησή σας διατηρείτε το BitcoinX.gr στην κορυφή των ελληνικών Bitcoin ιστοσελίδων.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/