Ελληνική πρόταση για τον διαγωνισμό: European Social Innovation Competition

[Το κείμενο ενημερώθηκε στις 11/04/2016]

Στα πλαίσια του διαγωνισμού European Social Innovation Competition, η ελληνική ομάδα καταθέτει σήμερα τη δική της πρόταση καινοτομίας. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης η οποία με τη χρήση επιστημονικά τεκμηριωμένων ψυχομετρικών τεστ, αρχικά ταιριάζει πρόσφυγες και μετανάστες με εκπαιδευτές που ακολούθως τους διδάσκουν προκειμένου να βελτιώσουν τις γνώσεις και δεξιότητες των πρώτων για γρήγορη ένταξη στις ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι η πλατφόρμα θα βασίζεται στην τεχνολογία Blockchain, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφάνεια που χρειάζεται όταν πληρώνονται οι εκπαιδευτές και οι πρόσφυγες μέσω των ευρωπαϊκών πόρων. Έτσι η ευρωπαϊκή αρχή θα μπορεί να ελέγξει μέσω κλειστής ή κεντροποιημένης αλυσίδας (Blockchain) τη διανομή ενός ψηφιακού νομίσματος συνδεδεμένου με το ευρώ προς εθνικούς φορείς και οργανώσεις ΜΚΟ, οι οποίοι θα πιστώνουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια των προσφύγων τα αντίστοιχα ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - MineThings Free Browser Game

Ένα επιπλέον όφελος που προκύπτει από αυτό το εγχείρημα είναι ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά απασχόλησης και τα έσοδα πολιτών της ΕΕ οι οποίοι θα αναλάβουν των ρόλο των εκπαιδευτών. Το σημαντικότερο όμως που ενδιαφέρει τα ευρωπαϊκά κράτη, είναι πως προκειμένου οι πρόσφυγες και μετανάστες να εγγραφούν για την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα πρέπει να καταγράφονται δίνοντας αληθινά στοιχεία, προκειμένου να επαληθεύεται ότι ο εκπαιδευόμενος θα έχει παρακολουθήσει τα σχετικά μαθήματα.

H ομάδα που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα είναι μέλη της Ελληνικής κοινότητας του Bitcoin, ο Σπύρος Σπυράτος, ο Θεόδωρος Δημακαράκος και ο Μαρίνος Κόκκινος

Η διαδικασία

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε δύο φάσεις:

Φάση 1: Από το σύνολο των εγγραφών που λαμβάνονται από τη λήξη της προθεσμίας, θα επιλεγούν 30 ημι-φιναλίστ για να λάβουν υποστήριξη mentoring ώστε να προχωρήσουν περαιτέρω τις ιδέες τους. Θα κληθούν να λάβουν μέρος στην Ακαδημία Κοινωνικής Καινοτομίας, και να δικτυωθούν με άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και δυνητικούς εταίρους στον τομέα της δραστηριότητάς τους.

Φάση 2: Από τις 30 ημι-φιναλίστ, οι 10 θα προσκληθούν στην τελετή απονομής των βραβείων, όπου οι τρεις τελικοί νικητές θα λάβουν ένα βραβείο ύψους € 50.000 η κάθε μία.

Χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού:

  • Έναρξη του διαγωνισμού: 25 Φλεβάρη 2016, Άμστερνταμ
  • Προθεσμία υποβολής για καταχώρηση: 8 Απρ 2016 12:00:00 (το μεσημέρι, ώρα Κεντρικής Ευρώπης)
  • 1η συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής στις Βρυξέλλες: 31 Μάη, 2016 (θα επιβεβαιωθεί)
  • Ανακοίνωση των 30 ημι-φιναλίστ: 3 Ιούνη του 2016 (θα επιβεβαιωθεί)
  • Ακαδημία Κοινωνικής Καινοτομίας για ημι-φιναλίστ: 4-5-6 Ιούλιο του 2016, Βερολίνο (θα επιβεβαιωθεί)
  • Υποβολή λεπτομερούς σχεδίου με ημι-φιναλίστ: 2 Σεπτεμβρίου, 2016 (θα επιβεβαιωθεί)
  • 2η κριτική επιτροπή συνάντηση στις Βρυξέλλες: 27 του Σεπτεμβρίου, 2016 (θα επιβεβαιωθεί)
  • Ανακοίνωση των φιναλίστ 30 Σεπτεμβρίου 2016 (θα επιβεβαιωθεί)
    Τελετή Απονομής Βραβείων: 27 Οκτώβρη του 2016, Βρυξέλλες (θα επιβεβαιωθεί)

Από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ελληνική ομάδα!

Μοιραστείτε το!