Αγκίστρι: το 1ο νησί που δέχεται ψηφιακά νομίσματα;

Μπορεί η είσοδος στην ψηφιακή εποχή να συντελέσει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας;

Μεταβήκαμε στο νησί Αγκίστρι για να παρατηρήσουμε και καταγράψουμε την ενασχόληση των τουριστικών επιχειρήσεων με τα ψηφιακά νομίσματα και τις ψηφιακές πληρωμές. Σκοπός μας ήταν να διαπιστώσουμε τη δυναμική που έδωσε στην ανάπτυξη θετικών ρυθμών της οικονομίας του νησιού στον τομέα του τουρισμού, η χρήση ψηιακών νομισμάτων.

Ο κ.Lee Gibson Grant βοήθησε την τοπική κοινωνία να κατανοήσει και να αναπτύξει τις ψηφιακές πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων και τουριστών. Τον Σεπτέμβριο του 2015 πραγματοποίησε με επιτυχία ένα γεγονός που λειτούργησε ως ενδιάμεσος κρίκος για την αποδοχή και χρήση ενός ψηφιακού νομίσματος. Το Nautilsscoin χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την επίδειξη, αλλά παρόμοια αποτελέσματα θα μπορούσαν να υπάρξουν με οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα.

Μιχάλης Πάνου, Αγκίστρι

Μιχάλης Πάνου, Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αγκιστρίου

Ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αγκιστρίου κ. Μιχάλης Πάνου μας υποδέχτηκε στην επιχείρηση του και δήλωσε πως έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος με την περσινή συνεργασία που είχαν με τον κ. Grant.

Όντως παρατηρήθηκε αύξηση στον τουρισμό αλλά επίσημα στοιχεία, μετρήσιμα, δεν υπάρχουν πέρα από την αύξηση των εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Ο κ. Πάνου διατηρεί τουριστική επιχείρηση -το Oasis Scala Beach– και μπορεί έτσι να μας διαβεβαιώσει πως υπήρξε αύξηση κατά 15% στις κρατήσεις. Κάτι που φάνηκε από την ιστοσελίδα που προβάλει την επιχείρηση του.

Δημήτρης Κούρος, Αγκίστρι

Δημήτρης Κούρος, επιχειρηματίας στο χώρο εστίασης.

Ο Δημήτρης Κούρος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης, που διατηρεί το Club Kastro, υποστηρίζει πως με την αποδοχή των ψηφιακών τρόπων πληρωμής, παρατήρησε αύξηση 20% και πιστεύει πως θα συνεχίσει αυτή να δίνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στον κλάδο που δραστηριοποιείται.

Η Κατερίνα Πάνου που διατηρεί την ξενοδοχειακή επιχείρηση Hotel Yianna στην οποία πραγματοποιήθηκε το γεγονός που αφορούσε τον διαγωνισμό για εύρεση μοντέλων τον Σεπτέμβριο του 2015, μας είπε πως το γεγονός κίνησε την περιέργεια του κόσμου, μιας και παρατήρησε αύξηση 17% στις κρατήσεις της.

Πιστεύω πως το να αποδεχτεί μια επιχείρηση νέους καινοτόμους τρόπους πληρωμών συνδράμει στην αύξηση της ρευστότητας, είτε γίνονται μέσω των πιστωτικών καρτών είτε μέσω των προπληρωμένων. Το να δεχτείς όμως ψηφιακά νομίσματα προϋποθέτει εκπαίδευση και ενημέρωση των επιχειρηματιών του κλάδου μας. Παρότι μας άρεσε πολύ αυτό που έκανε ο κ. Grant δεν μπορώ να πω πως κατανοώ πλήρως την νέα αυτή ψηφιακή τεχνολογία.

Η Δημοτική Αρχή του νησιού ρωτήθηκε για την ιδέα της πραγματοποίησης του περσινού αυτού πειράματος που διενέργησε ο κ.Grant.

Γιάννης Αθανασίου, Αγκίστρι

Γιάννης Αθανασίου, Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος κ Γιάννης Αθανασίου μας είπε πως μιας και οι ψηφιακές πληρωμές συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας είναι προς το συμφέρον όλων μας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Λογοθέτης δήλωσε πως θα περιμένουν να συνεχιστούν τέτοιες κινήσεις για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Grant, μας είπε πως για την νέα σεζόν θα προσπαθήσει, με την συνεργασία των δυο κέντρων διασκέδασης του νησιού, να πραγματοποιήσει και φέτος κάτι αντίστοιχο ως γεγονός μέσω του Drachmae Travel Club.

Είμαστε βέβαιοι πως οι φετινές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αγκίστρι μέσω του κ.Grant θα ξεπεράσουν σε επιτυχία τις περσινές !

Μοιραστείτε το!