Το τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας λέει ΝΑΙ στο Bitcoin!

Η Ελβετική τράπεζα Falcon Private Bank φαίνεται να συμμερίζεται τις συμβουλές του Economist κι «αγκαλιάζει» τη νέα τεχνολογία, προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα στους πελάτες της να προμηθευτούν και να φυλάσσουν bitcoins. Η υπηρεσία παρέχεται σε συνεργασία με την Bitcoin Suisse AG, έναν χρηματοοικονομικό φορέα με έδρα στην Ελβετία που ειδικεύεται σε κρυπτονομίσματα.

Ο Arthur Vayloyan, επικεφαλής προϊόντων και υπηρεσιών της Falcon δήλωσε:

Είμαστε πολύ υπερήφανοι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται σε blockchain, κάτι που αποτελεί πρωτιά στον τομέα της ιδιωτικής τραπεζικής.

Η Ελβετική τράπεζα ισχυρίζεται πως το προϊόν διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε blockchain που προσφέρει, έχει λάβει κανονιστική έγκριση από την Ελβετική αρχή FINMA. Σύμφωνα με τον κ. Vayloyan, η τράπεζα ξεκίνησε να εξετάζει επίσημα το ενδεχόμενο εισαγωγής του Bitcoin τον Ιανουάριο, κατέθεσε αίτηση για έγκριση στις 23 Ιουνίου κι έλαβε το «πράσινο φως» στις 11 Ιουλίου. Η τράπεζα Falcon κατέχει 14,6 δις. Ελβετικά φράγκα (15,13 δις δολάρια) σε περιουσιακά στοιχεία πελατών και διαθέτει γραφεία στη Ζυρίχη, το Αμπου Ντάμπι και το Λονδίνο.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο κ. Vayloyan τόνισε πως:

«Οι άνθρωποι εδώ πιστεύουν πως είναι κάτι πέρα από το Bitcoin. Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο στο πως ανταλλάσσουμε χρήματα. Ως εταίρος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών πιστεύω πως πρέπει να ενσωματώσουμε αυτή τη νέα στρατηγική.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να αποτελεί συνέχεια της, προ τριετίας, επερώτησης που είχε τεθεί στο κοινοβούλιο της Ελβετίας. Ιστορικά διαφαίνεται πως η Ελβετία έχει κάποια ικανότητα εντοπισμού των χρηματοοικονομικών ευκαιριών. Η λογική συνέχεια αυτής της «Ελβετικής ικανότητας» θα ήταν η υποστήριξη του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων.

Ενώ αρκετοί άνθρωποι γύρω μας παραμένουν ακόμη σκεπτικοί, πολλοί επενδυτές γεύονται ήδη τις εκπληκτικές αποδόσεις του Bitcoin και των λοιπών κρυπτονομισμάτων. Η αξία διαπραγμάτευσης του Bitcoin έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα στο 2017, ενώ παραπλήσιες ή και μεγαλύτερες είναι οι αποδόσεις άλλων κρυπτονομισμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δεκέμβριος 2017

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/