Δικαστική απόφαση για δάνειο σε Bitcoin

Δικαστής των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση που ορίζει πως θα πρέπει να αποπληρωθεί δάνειο που συμφωνήθηκε σε Bitcoin.

Ο ενάγων Daniel Kaminski de Souza δάνεισε στον Dennis Kerley 11,95 BTC, με αξία ημέρας λίγο παραπάνω από 10.000 δολάρια, μέσω της πλατφόρμας δανεισμού BTCJam. Η συμφωνία αποπληρωμής αθετήθηκε μόλις μερικούς μήνες αργότερα. Το δάνειο αφορούσε αγορά εξοπλισμού Mining από την Ελβετική εταιρεία Bitmine, που τελικά χρεοκόπησε εν μέσω κατηγοριών για απάτη. Η συμφωνία προσδιόριζε πως «Η απόφαση του διαιτητή θα είναι οριστική και νομικά δεσμευτική». Ως διαιτητή το BTCJam χρησιμοποιεί την εταιρεία net-ARB, η οποία με έγγραφό της ανέφερε πως ο de Souza δικαιούνταν αποζημίωσης αξίας 64,74381250 BTC μετά από 91 ημέρες χωρίς πληρωμή, λαμβάνοντας υπόψιν το ποσοστό δανεισμού που ήταν 20%. Αφού ναυάγησε η προσπάθεια εξουσιαστικού συμβιβασμού, ο εκπρόσωπος του de Souza, Kevin Palley άσκησε αγωγή.

Ο δικαστής Frank Fletcher του Breathitt County District Court, σε απόφαση της 5ης Ιουνίου 2015, ορίζει πως ο Dennis Kerley πρέπει να αποπληρώσει το ποσό των 67.591 δολαρίων, που αφορά δάνειο που δέχτηκε μέσω της P2P πλατφόρμας δανεισμού.

Πηγή: CoinDesk

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/