Η Lyra Network υποστηρίζει το Bitcoin

Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής πληρωμών στη Γαλλία, με παρουσία σε επτά χώρες και που επεξεργάζεται πληρωμές ύψους 5,5 δις ευρώ ετησίως, ανακοίνωσε πως θα φέρει το Bitcoin σε 35 χιλιάδες εμπόρους. Υποστήριξη και για άλλα ψηφιακά νομίσματα ενδέχεται να ακολουθήσει.

Η απόφαση της Lyra Network να ξεκινήσει την αποδοχή πληρωμών με ψηφιακά νομίσματα ανακοινώθηκε σε δελτίο τύπου στις 12 Ιανουαρίου. Το Bitcoin είναι ενσωματωμένο στην PayZen, μια online πλατφόρμα πληρωμών που διαχειρίζεται η εταιρεία. Η νέα λύση απευθύνεται ειδικά σε εμπόρους που ενδιαφέρονται για το Bitcoin. Η κα. Emmanuelle Ghara, διευθυντής ανάπτυξης της Lyra Network, εξήγησε τους βασικούς λόγους για την απόφαση:

Με την προσφορά της επιλογής του Bitcoin στην online πλατφόρμα πληρωμών μας δείχνουμε την ικανότητά μας στην γρήγορη ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων πληρωμής, ανεξάρτητα από τις βασικές τους τεχνολογίες. Στο μέλλον, θα είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε οποιαδήποτε άλλη μορφή ψηφιακών νομισμάτων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Emmanuelle Ghara

Η κίνηση υποστηρίζεται από την γαλλική Bitcoin start-up Paymium, μια κορυφαία ευρωπαϊκή υπηρεσία ανταλλαγής Bitcoin σε ευρώ και επεξεργαστή πληρωμών. Επιτρέπει στους πελάτες της -και συνεπώς στους πελάτες της Lyra Network- να επιλέξουν εάν επιθυμούν να λαμβάνουν απευθείας bitcoins ή να μετατρέψουν αυτομάτως τις πληρωμές με Bitcoin, ολικώς ή μερικώς σε ευρώ.

Με έδρα στην Τουλούζη, η Lyra Network αποτελεί έναν επεξεργαστή ηλεκτρονικών πληρωμών που ιδρύθηκε το 2001. Έχει υποκαταστήματα στην Αλγερία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, τη Γερμανία, την Ινδία και την Ισπανία. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το ήμισυ του συνόλου των πληρωμών στη Γαλλία εκτελούνται μέσω αυτής. Το συνολικό ποσό των επεξεργασμένων πληρωμών ανήλθαν σε 5,5 δις ευρώ το 2014. Χρησιμοποιείται από 35.000 εμπόρους.

Σημείωση του αρθρογράφου:
Ελπίζουμε να βρεθούν και στη χώρα μας καινοτόμες επιχειρήσεις που θα εισάγουν το Bitcoin ως τρόπο πληρωμής για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές μας.

Πηγή

Μοιραστείτε το!