Ανάλυση γεωγραφικών δεδομένων από την Athera

Το bitcoinx.gr πάντα ψάχνει και βρίσκει οτι πιο πρωτοποριακό στον χώρο του Bitcoin και σε αυτό το πλαίσιο μας ενδιαφέρει να συνομιλήσουμε με τον κ. Σπύρο Σπυράτο που είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Athera [http://atheragi.com/] και έχει σπουδάσει Πολεοδομικό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει…

Πως θα εξηγούσατε στον απλό καταναλωτή την σχέση του αντικειμένου σας με τα κοινωνικά δίκτυα;

Θα δώσω ένα παράδειγμα. Αρκετοί από εμάς, όπως και εγώ, επιλέγουμε μπαρ και εστιατόρια, βάση συνήθειας. Όταν ανακαλύπτουμε ότι σε μια κοντινή περιοχή, υπάρχουν άλλα αξιόλογα μπαρ και εστιατόρια συνήθως αναρωτιόμαστε: “Γιατί δεν είχα πάει εκεί μέχρι τώρα; ”
Το ίδιο ισχύει και για τους επενδυτές, οι οποίοι μπορεί να χωροθετήσουν λάθος την επιχείρηση τους καθώς μπορεί να είναι μεροληπτικοί ως προς τις περιοχές που γνωρίζουν ήδη. Αναλύοντας την δραστηριότητα των καταναλωτών μέσω των κοινωνικών δικτύων μπορούμε να εντοπίσουμε δυναμικές περιοχές στις οποίες αξίζει ένας επενδυτής να χωροθετήσει την επένδυση του. Για να επανέλθω στην ερώτησή σας, θα ήθελα να πω ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την κατανόηση του τι συμβαίνει σε μια πόλη, πού και πότε. Το επάγγελμα μου είναι να φιλτράρω και να αναλύω τα δεδομένα αυτά, και να δίνω απαντήσεις στα γεωγραφικά προβλήματα των πελατών μου.

Δύο βασικοί παράγοντες με οδήγησαν στην αποδοχή bitcoin ως μέσου πληρωμών:
Α) Η Athera στοχεύει να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλυσης γεωγραφικών δεδομένων στην διεθνή αγορά. Οι συναλλαγές με πελάτες από το εξωτερικό με παραδοσιακές μεθόδους όπως τραπεζικές μεταφορές έχουν υψηλά κόστη και καθυστερούν αρκετά. Με σύγχρονους μεθόδους όπως οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών συναλλαγών έχουν αυξημένη επιβάρυνση λόγω προμηθειών. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η επιβάρυνση για την αλλαγή νομίσματος
Β) Θέλω να ιδρύσω την εταιρία στην Ελλάδα και λόγω capital control η πληρωμή υπηρεσιών όπως servers, λογισμικά από το εξωτερικό, θα καθυστερούσαν υπερβολικά.

Ποιο είναι το αντικείμενο της εταιρείας σας;

Η Athera έχει αναπτύξει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Α) Υπηρεσίες βέλτιστης χωροθέτησης επιχειρήσεων, με έμφαση στην δραστηριότητες εμπορίου και ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα, στην κατηγορία αυτή ανήκει μέθοδος που έχει αναπτυχθεί για την βέλτιστη χωροθέτηση bitcoin ATM. Βάση δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα εντοπίζουμε περιοχές οι οποίες συχνάζουν και προσελκύουν τεχνολογικά ενηµερωµένους νέους. Έτσι εξασφαλίζουμε την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση του bitcoin ATM από δυνητικό κοινό τους.
Β) Δημιουργία χαρτών χρήσεων γης με βάση γεωγραφικά δεδομένα από κοινωνικά δίκτυα, δημόσια ανοιχτά δεδομένα, και crowd-sourced data. Τα δεδομένα αυτά ενδιαφέρουν π.χ. εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, κτηματομεσίτες, δήμους, επενδυτές και μεταφορικές εταιρίες.
Γ) Ανάλυση γεωγραφικών δεδομένων για τις εξειδικευμένες ανάγκες του πελάτη.

Ποια η μέχρι τώρα εμπειρία σας ως ερευνητής;

Έχω εργαστεί ως ερευνητής για 4 χρόνια στην Ιταλία, και επί του παρόντος ασχολούμαι με την ολοκλήρωση του διδακτορικού μου. H έως τώρα ερευνητική μου δραστηριότητας θα αξιοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς μέσω της Athera.

Δέχεστε επενδυτές στην εταιρεία σας;

Προϋπόθεση για να αναπτυχθεί μια εταιρία είναι να έχει παραπάνω από έναν εργαζόμενους. Αυτό καθώς ο ιδρυτής και μοναδικός υπάλληλος είναι αντιπαραγωγικό να κάνει τον πωλητή, τον γραμματέα, το προγραμματιστή Για το λόγο αυτό θα δεχόμουν επενδυτές ή συνεργάτες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η εταιρία.

Ποια τα οφέλη που θα αποκομίσει κάποιος από την έρευνα;

Από προσωπική εμπειρία, θα έλεγα, ότι το μεγαλύτερο όφελος που αποκόμισα από την ερεύνα είναι ότι με εισήγαγε στην νοοτροπία της επιχειρηματικότητας. Στην διάρκεια της ερευνητικής μου καριέρας, έχω ξεκινήσει αρκετά επιστημονικά εγχειρήματα, κάποια από τα όποια απέτυχαν. Ειδικά στην πειραματική ερεύνα, μαθαίνεις να παίρνεις ρίσκα, να επενδύεις μήνες προσωπικής εργασίας και στο τέλος είτε να κερδίζεις και να συνεχίζεις είτε να αποδέχεσαι την αποτυχία σου και να ξαναπροσπαθείς.

Συνεργάζεστε με γραφείο τοπογράφων και πολιτικών μηχανικών;

Επί του παρόντος δεν συνεργάζομαι με γραφείο τοπογράφων ή πολιτικών μηχανικών. Επιδιώκω συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες ανεξαιρέτου επαγγελματικής ιδιότητας αρκεί να μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα Το τελευταίο διάστημα προετοιμάζω ένα πρότζεκτ σε συνεργασία με έναν αρχιτέκτονα τοπίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπυράτο

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες: