Σιγκαπούρη – Μετατροπή νομίσματος σε Blockchain

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η τεχνολογία Blockchain ήρθε για να μείνει. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας εξαπλώνεται με ρυθμούς επιδημίας. Στο «χορό» μπήκε και η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης με το Project Ubin, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και σκοπός του είναι να δημιουργήσει έναν αντικαταστάτη του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών της Σιγκαπούρης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Blockchain.

Η πρώτη φάση του εγχειρήματος, κατά την οποία δημιουργήθηκε ο αντικαταστάτης του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών, αντίστοιχο του ελληνικού συστήματος ΔΙΑΣ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 9 Μαρτίου. Οι συναλλαγές πλέον διενεργούνται σε ένα ιδιωτικό Blockchain που βασίζεται στο Ethereum. Αν κι ακόμα είναι πολύ νωρίς, ο τελικός στόχος του Project Ubin είναι ν’ αντικαταστήσει πλήρως το παραδοσιακό δολάριο Σιγκαπούρης.

Αυτή η κίνηση -αν τελικά υιοθετηθεί- δε θα έχει αντίκτυπο στην παραγωγή νομισμάτων, καθώς όλα τα ψηφιακά νομίσματα που θα εκδοθούν θα έχουν αντίκρυσμα σε παραδοσιακά νομίσματα. Έτσι θα μπορεί οποιοσδήποτε ν’ ανταλλάξει τα ψηφιακά νομίσματα με παραδοσιακά ανά πάσα στιγμή.

Το Project Ubin μοιράζεται αρκετό από τον κώδικά του από το Project Jasper, μια προσπάθεια του Καναδά ν’ αναπτύξει ένα αντίστοιχο σύστημα. Η κεντρική τράπεζα του Καναδά ξεκίνησε συνεργασία με τον R3 και μεγάλες τράπεζες της χώρας τον Ιούνιο του 2016, για ν’ αναπτύξει ένα εσωτερικό σύστημα πληρωμών. Τον Μάιο του 2017 όμως, εγκατέλειψε τις προσπάθειες ανακοινώνοντας πως ένα τέτοιο σύστημα δε θα ανταποκρίνοντας στις ανάγκες.

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες:

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/