Τα διαγράμματα τιμών του Bitcoin που πρέπει να γνωρίζει κάθε επενδυτής

Τα τελευταία δύο χρόνια τα διαγράμματα τιμών του Bitcoin έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθούν. Βλέπετε, το Bitcoin ήταν με διαφορά ένα από τα περιουσιακά στοιχεία με τη μεγαλύτερη απόδοση εντός του 2015.

Διαγράμματα τιμών του BitcoinΗ τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 35%, νικώντας με εξαιρετική ευκολία το επόμενο περιουσιακό στοιχείο με μεγάλη απόδοση, τα real estate investment trusts (REITs), το οποίο αυξήθηκε κατά μόλις 2,8%.

Διαγράμματα τιμών του BitcoinΤο Bitcoin ήταν επίσης το καλύτερο σε επιδόσεις νόμισμα το 2015. Το δεύτερο νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν το Σελίνι της Σομαλίας που κέρδισε μόλις 15% σε ετήσια βάση, λιγότερο από το ήμισυ της αύξησης του Bitcoin. Δεν ακούμε πολλά για αυτό τώρα, ίσως επειδή πέρυσι την ίδια εποχή το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοοικονομικών μέσων έγραφαν για την νέκρωση του Bitcoin. Δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει. Το Βitcoin είχε μια φρικτή χρονιά το 2014. Η βουτιά 56% της τιμής του το κατέστησε τη χειρότερη επένδυση είτε ως περιουσιακό στοιχείο είτε ως νόμισμα. Αλλά τί μπορούμε να δούμε από αυτό το ανεβοκατέβασμα της τιμής του; Υπάρχουν μαθήματα εδώ για κανέναν, εκτός από τους σκεπτικιστές του Bitcoin;

Αυτό που οι επενδυτές μπορούν να μάθουν από το ιστορικό της τιμής του Bitcoin

Οι βετεράνοι επενδυτές μπορούν να σκεφτούν ότι αυτά τα σημεία είναι προφανή, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να κάνουν παρόμοια τα λάθη ξανά και ξανά:

Μάθημα πρώτο: Μη στηρίζεστε πάνω στη δημοσιότητα των media
Η διαφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης το 2013 και η εκτόξευση της τιμής του Bitcoin ξεγέλασαν πολλούς επενδυτές με αποτέλεσμα να αγοράζουν Bitcoin σε ή κοντά στην κορυφή των $1.147. Η παραβολική άνοδος της τιμής του Bitcoin θα έπρεπε να αποτελούσε μια κόκκινη σημαία, δηλαδή ένα σήμα κινδύνου προς τους επενδυτές. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες επενδύσεις, ιδιαίτερα με τις «καυτές μετοχές». Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από το συναίσθημα όταν όλοι οι άλλοι ακολουθούν τη μόδα, αλλά είναι επίσης κι ένας γρήγορος τρόπος για να χαθούν πολλά χρήματα.

Πηγή

Μοιραστείτε το!

      
Υπό τις ετικέτες: