Πως ν` αποκτήσετε bitcoins

Για να μπορέσετε ν’ αποκτήσετε τα πρώτα σας νομίσματα θα χρειαστείτε μια bitcoin διεύθυνση. Ο πιο απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία όπως η https://blockchain.info/wallet/ με την οποία μπορείτε να έχετε το πορτοφόλι σας online και να έχετε πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε.

Δωρεάν bitcoins

Υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες μέσω των οποίων μπορείτε ν’ αποκτήσετε μικρές ποσότητες bitcoins. Αυτός ίσως είναι ο πιο απλός τρόπος για να δείτε τα πρώτα bitcoins στο πορτοφόλι σας. Μπορείτε να βρείτε μερικές από αυτές τις ιστοσελίδες στην ενότητα: Δωρεάν bitcoins

Mining

Τα Bitcoins δημιουργούνται μέσω μιας διαδικασίας η οποία ονομάζεται mining.  Ουσιαστικά ένας υπολογιστής ή μια συσκευή αναζητεί τη λύση ενός εξαιρετικά δύσκολου μαθηματικού γρίφου. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του για mining κι ανάλογα με τις δυνατότητες του υπολογιστή να παραχθούν ανάλογες ποσότητες Bitcoins. Περισσότερα για τη δημιουργία των bitcoins μπορείτε να βρείτε στη σελίδα «Πως δημιουργούνται τα bitcoins;». Αν ενδιαφέρεστε ν’ αποκτήσετε bitcoins μέσω αυτής της διαδικασίας, ξεκινήστε να διαβάζετε τον οδηγό mining. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Δεν συνίσταται πλέον η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για Bitcoin Mining, γιατί η αξία της ενέργειας που θα καταναλωθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αξία των bitcoins που θα παραχθούν!

Αγορά

Ένας άλλος τρόπος για ν’ αποκτήσει κάποιος bitcoins είναι ν’ αγοράσει μερικά μέσω των αντίστοιχων υπηρεσιών αγοροπωλησιών που υπάρχουν. Όπως κάθε νόμισμα, έτσι και τα bitcoins έχουν ισοτιμία σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα. Η ισοτιμία του Bitcoin σε σχέση με τα άλλα νομίσματα μεταβάλλεται συχνά, για αυτό καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για την τρέχουσα ισοτιμία πριν αποφασίσετε να προβείτε σε αγορά (ή και πώληση) bitcoins. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας με τίτλο Αγορά bitcoins.

Προσφορά υπηρεσιών

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε ν’ αποκτήσετε bitcoins είναι προσφέροντας τις υπηρεσίες σας σε τρίτους και ζητώντας η πληρωμή να γίνει με bitcoins. Πρόκειται για την καλύτερη μέθοδο απόκτησης bitcoins καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύετε την κοινότητα αλλά και δίνετε έναυσμα σε όσους αποζητούν τις υπηρεσίες σας, να ενδιαφερθούν και να μάθουν για το νέο νόμισμα.

Μοιραστείτε το!