Επίθεση στο InstaWallet. Τα νομίσματα θα επιστραφούν.

Security Breach

Τα Online πορτοφόλια ήταν ο κατεξοχήν πιο απλός τρόπος για να ξεκινήσει κανείς με το Bitcoin. Παρείχαν λειτουργικότητα, αμεσότητα αλλά και φορητότητα, αφού μπορούσε κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτά από παντού και μέσω οποιασδήποτε συσκευής. Θα πρέπει όμως να έχουμα πάντα στο μυαλό μας, ότι για όλα ισχύει ο λόγος της ευκολίας προς την ασφάλεια. Όσο περισσότερο αυξάνεται η ευκολία, τόσο μειώνεται η ασφάλεια. Για αυτό το λόγο, η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων νομισμάτων σε Online υπηρεσίες είναι πραγματικά μια κακή ιδέα γιατί δεν  έχουμε αφενός τον αποκλειστικό τους έλεγχο κι αφετέρου υπάρχει κεντρική συγκέντρωση νομισμάτων, προσελκύοντας κακόβουλους.

Η αύξηση της αξίας του Bitcoin έχει και τ’ αρνητικά της καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το πως θα αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα πορτοφόλια χρηστών και υπηρεσιών. Το πιο πρόσφατο θύμα της ανθρώπινης απληστίας (και βλακείας) ήταν η υπηρεσία InstaWallet, η οποία παρείχε Online πορτοφόλια, χωρίς την ανάγκη εγγραφής ή παροχής οποιουδήποτε προσωπικού στοιχείου από την πλευρά του χρήστη. Αυτό το κατάφερνε με τη δημιουργία και παροχή προς τον χρήστη μιας μοναδικής διεύθυνσης Internet, μέσω της οποίας παρείχε πρόσβαση στο πορτοφόλι. Ο χρήστης έπρεπε να σημειώσει και να φυλάξει αυτή τη διεύθυνση Internet, αφού ήταν ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει πρόσβαση στο Online πορτοφόλι του. Η υπηρεσία ήταν πράγματι πρωτοποριακή, αλλά ακριβώς λόγω του ότι δεν απαιτούσε κανένα στοιχείο του χρήστη, έκανε την ανάκτηση των νομισμάτων των χρηστών από τους ίδιους αδύνατη στην περίπτωση που κάποιος κακόβουλος αποκτούσε πρόσβαση σε όλες αυτές τις μοναδικές Internet διευθύνσεις.

Η υπηρεσία ενημερώνει στην ιστοσελίδα της ότι είναι αδύνατο να ανοίξει πάλι η υπηρεσία για το κοινό έτσι όπως είναι. Στις επόμενες 90 ημέρες, οι χρήστες τις υπηρεσίας θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, παρέχοντας τη μοναδική διεύθυνση Internet που τους είχε δοθεί. Μετά τις 90 ημέρες θα επιστραφούν τα νομίσματα αν δεν υπάρξει δεύτερο αίτημα για το ίδιο πορτοφόλι και το περιεχόμενό του δεν ξεπερνάει τα 50 bitcoins. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξεταστούν τα αιτήματα ένα προς ένα.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/