Πτώση τιμής: Πιθανά αίτια

bitcoin_bounce_chartΑπό όσο μπορούμε να κρίνουμε από τα συμπτώματα, το MtGox, το επίσημο Forum και μερικά άλλα ανταλλακτήρια και site γραφημάτων, δέχονται αυτή τη στιγμή (10/04/2013 21:00) επίθεση DDoS, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πανικός, ρίχνοντας την τιμή κατακόρυφα. Επειδή δεν έχει προκύψει κάποιο σφάλμα στον αλγόριθμο ή δεν έχει υπάρξει κάποιο άλλο σημαντικό νέο που να θίγει το Bitcoin, πιστεύουμε πως μόλις λήξει ο πανικός η τιμή θα ανακάμψει.

Για ό,τι νεότερο προκύψει να επανέλθουμε…

Ενημέρωση (11/04/2013 00:20)

Ανακάμπτει μερικώς η ισοτιμία, παρά το ότι ορισμένες ιστοσελίδες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως π.χ. το το Bitcoinity.org που είναι Down for maintenance. Στα 140 ευρώ τα Bids στο Bitcoin-Central με 150 ευρώ τα Asks, αντίστοιχα και στο MtGox.

Εναλλακτικά των Sites με διαγράμματα, δείτε κι αυτό το λογισμικό.

Ενημέρωση (11/04/2013 08:15)

Προσωρινή σταθεροποίηση της τιμής γύρω από τα 130 ευρώ. Υποθέτω ότι μέσα στην ημέρα θα συνεχιστεί η άνοδος.

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

6 σχόλια

  1. Έχω την εντύπωση οτι η «κατρακύλα» είχε αρχίσει πολύ πιο νωρίς . Ίσως η επίθεση DDoS μέγέθυνε την ανυσηχία και άυξησε τον πανικό με αποτέλεσμα να είχαμε μαζικότερες εντολές πώλησης .

  2. Πολύ πιθανό. Είναι κλασσικό παράδειγμα «αψυχολόγητων» ενεργειών. Παρατηρώ προς το παρόν ανάκαμψη και υποθέτω ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει ή έστω λίγο πιο χαμηλά. Βλέπω στο http://bitcoin.clarkmoody.com/ πως κινείται ήδη γύρω από το €145. Μεγάλοι κερδισμένοι όσοι είχαν χρήματα σε ανταλλακτήρια κι έμειναν ψύχραιμοι. Ειδικά όταν έφτασε γύρω στο 80 ήταν θείο δώρο!

    1. Αυτό που παρατηρώ είναι οτι παίζεται χοντρο παιχνίδι με τις εντολές market και οχι τις limit , κατά το οποίο μπορεί μια εντολή market πώλησης μεγάλου όγκου να «καταπιει» στην κυριολεξία τις εντολές limit buy και να ρίξει απότομα την τιμή σε χρόνο dt …. το ίδιο ισχύει και αντίστροφα . (όπως γίνεται τώρα 11/04/13 00:30)