Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για Bitcoin και εικονικά νομίσματα

Ευρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαΕυχάριστη έκλπηξη στους κύκλους του Bitcoin αποτελεί έγγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στο οποίο γίνεται μια σύντομη ανάλυση των διάφορων μορφών εικονικών νομισμάτων, εξηγώντας τα βασικά στοιχεία κάθε μορφής. Ως case study έχουν επιλεγεί το Bitcoin και τα Linden Dollars (νόμισμα που χρησιμοποιείται στον εικονικό κόσμο του Online παιχνιδιού Second Life).

Το έγγραφο είναι αρκετά ουδέτερο, όσον αφορά το Bitcoin, χωρίς να παραλείπει να τονίσει ότι όσο αυξάνεται η δημοτικότητά του κι επομένως η χρήση του, τόσο θα γίνεται επιτακτική η επιπλέον ανάλυση κι ενδεχομένως ρύθμισή του (σελίδα 27 του εγγράφου). Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως πρόκειται για μια ρεαλιστική πρώτη προσέγγιση των εικονικών νομισμάτων, εκ μέρους της ΕΚΤ. Αισιοδοξούμε πως αυτή η κίνηση της ΕΚΤ θα συμβάλλει στην περαιτέρω υιοθέτηση του Bitcoin από το κοινό ή έστω την ευαισθητοποίησή του.

Το έγγραφο βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση της ιστοσελίδας της ΕΚΤ:
http://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/virtualcurrencyschemes201210en.pdf

 

Περισσότερες αναφορές στα:
newmoney.gr
bankingnews.gr

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

3 σχόλια

  1. Pingback: Ιστορία νομισμάτων στο Βρετανικό Μουσείο » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin

  2. Pingback: » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin

  3. Pingback: the Guardian: Το χρήμα θα αποκεντρωθεί και θα εκδημοκρατιστεί » BitcoinX - Το ελληνικό στέκι του Bitcoin