Σεπτέμβριος 2012

Τον Οκτώβριο η χρεωστική κάρτα Bitcoin

Η εταιρία bitinstant θα τοποθετήσει τον συνδετικό κρίκο που έλειπε μεταξύ του εικονικού νομίσματος Bitcoin και του πραγματικού μας κόσμου, λανσάροντας τη χρεωστική κάρτα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε αγορά. Η κάρτα θα λειτουργεί όπως οποιαδήποτε χρεωστική κάρτα, με τη διαφορά ότι το αντίκρυσμα θα είναι σε bitcoins.

Αν και μέχρι τη στιγμή που συντάσσεται το κείμενο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ούτε της ημερομηνίας ούτε όλων των λεπτομερειών, οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι η κάρτα θα περιλαμβάνει δύο νομίσματα, bitcoins φυσικά και ευρώ ή δολάρια ή άλλο τοπικό νόμισμα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός… Κάθε φορά που θα θέλει ο κάτοχος να κάνει μια αγορά, είτε σε κατάστημα είτε μέσω Internet και δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει απευθείας σε bitcoins, θα στέλνει τα νομίσματα στην κάρτα τα οποία κατά τη διενέργεια της πληρωμής (στο κατάστημα , το internet κλπ) θα μετατρέπονται αυτόματα στο τοπικό του νόμισμα. Με αυτό τον τρόπο, θα περιοριστεί αρκετά η χρήση των ανταλλακτηρίων καθώς δεν θα είναι αναγκαία η προηγούμενη μετατροπή των bitcoins σε τοπικό νόμισμα πριν τη διενέργεια αγορών.

Η μεταφορά των νομισμάτων στην κάρτα θα μπορεί να γίνει είτε σκανάροντας τον κώδικα QR που θα βρίσκεται πάνω στην κάρτα, είτε μεταφέροντας απευθείας στην bitcoin διεύθυνση που επίσης θ’ αναγράφεται πάνω στην κάρτα.

Η προμήθεια της εταιρίας αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα γύρω στο 1% επί της συναλλαγής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia

 

Τέλος, μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για την κάρτα, συμπληρώνοντας τη φόρμα προ-παραγγελίας.

Αναφορές:
Σχετική συζήτηση στο BitcoinTalk
Σχετική αναφορά στο CNNMoney

Bitcoin Savings & Trust – Τέλος εποχής

Τίτλους τέλους γράφονται για την πολύ γνωστή και διαδεδομένη υπηρεσία δανεισμού με υψηλό επιτόκιο. Αρκετοί βιαστικοί, με το φόβο μήπως το θέμα εξελιχθεί παρόμοια με το ζήτημα της Bitcoinica, έχουν ξεκινήσει να ρευστοποιούν τις όποιες επενδύσεις είχαν, πουλώντας τους τίτλους τους σε εξευτελιστικές τιμές. Σύμφωνα με ανάρτηση του ιδιοκτήτη της BS&T η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Το μόνο που μένει τώρα να δούμε είναι αν θα έχει ευχάριστη κατάληξη.

Συνεχίζεται η αύξηση της τιμής

Ο αγώνας δρόμου ξεκίνησε τον Ιούνιο, με μια μέση τιμή γύρω στα 4 ευρώ και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, έχοντας πλέον φτάσει στα 8,5 ευρώ. Οι προβλέψεις μιλάνε για περεταίρω αύξηση της τιμής…

 

Μοιραστείτε το!

      

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην πληροφορική, ο Αντώνης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, σε περιβάλλοντα Windows και Linux.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έως τώρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρόχους υπηρεσιών Internet, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία και μεγάλα ονόματα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Πάντοτε προσηλωμένος στον αγαπημένο του κλάδο, την πληροφορική.

Ο Αντώνης ανακάλυψε το νέο και μαγικό κόσμο του Bitcoin το 2012. Αφού μελέτησε για μήνες τον τρόπο λειτουργίας του και κατανόησε τις εσωτερικές δομές του, πίστεψε και πιστεύει σθεναρά ότι το Bitcoin είναι μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις/εφευρέσεις του 21ου αιώνα. Για αυτό και δημιούργησε την πρώτη ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Σκοπός του ήταν και παραμένει να μεταδώσει την πληροφορία και τη γνώση σε όλους τους ομιλούντες την Ελληνική γλώσσα.

Website: https://BitcoinX.gr/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - CoinMedia